Bel ons
050-3188451
0650210956


  • Home
  • Webshop
  • (Kerst)pakket
  • Olijfolie
  • Balsamico
  • Olijfhout
  • Recepten
  • Contact











Balsamico: gerijpte trots



Met dezelfde trots als de inwoners van Modena,

biedt Leuk & Lekker diverse Balsamico’s aan, zoals een

7 jaar oude van de tap, maar ook enkele zeer bijzondere zoals

de 100 jaar gerijpte 'Il Grande Vecchio’.


Inwoners van het Italiaanse Modena zijn trots op

hun ‘Aceto Balsamico Tradizionale’ dus noem het in

hun bijzijn vooral geen azijn. Het productieproces

van de traditionele Balsamico begint met het

(met de hand) plukken van de zoete witte Trebbiano-druiven.


Het sap van de druiven laat men jaren rijpen

in houten vaten op speciale rijpingszolders,

de ‘acetaia’. De houten vaten zorgen voor de

karakteristieke smaak van de Balsamico.

Pas nadat de Balsamico minimaal 12 jaar heeft

liggen rijpen en in een voorgeschreven flesje is gedaan,

verdient het de goedkeuring van de Conzorzo en is het

de naam ‘Aceto Balsamico Tradizionale’ waardig.


Bekijk productie traditionele Balsamico.